Important

Tots els nostres itineraris han estat dissenyats de manera molt escrupolosa per treure el màxim profit del temps disponible i veure allò que nosaltres considerem més imprescindible dins o prop de la ruta en concret, tenint sempre en compte moltíssims factors. Totes les nostres rutes s’han actualitzat i s’han millorat gràcies a l’experiència personal que hem anat adquirint a base de repetir en aquestes destinacions.

Per descomptat, només ens has de dir quins llocs vols descartar o afegir i et passarem l’itinerari modificat.

Un altre dels nostres valors afegits respecte a les agències de viatge convencionals és que nosaltres oferim el servei de videotrucada amb els clients i, a més, de forma gratuïta.

Quan hi ha un retard de certes hores, les aerolínies i navilieres solen oferir menjars gratuïts i fins i tot hotels pagats. A més, en cas de retard de més de 3 hores i/o cancel·lacions, estan obligats a indemnitzar els passatgers i fer-se càrrec d’altres càrrecs en funció de la situació.

A banda de tot això, moltes vegades, els clients desconeixen que poden exigir certes indemnitzacions a les empreses de transport, i fins i tot, la majoria de vegades, les aerolínies ho neguen fins que els arriba una reclamació oficial.

A “Som el món” tenim una llarga experiència en reclamacions d’aquest tipus i hem obtingut indemnitzacions en pràcticament el 100% dels casos. 

Si heu viscut una situació semblant en els darrers anys, us animem a que ens envieu un email a reclamar@somelmon.com amb la següent informació:

-Número de vol, data, origen i destinació. 

Un cop rebut el vostre correu i comprovem que es compleixen els requisits per exigir una indemnització, estarem encantats de redactar i gestionar les vostres reclamacions.

Us anirem informant en tot moment de l’estat del vostre expedient i en cas d’èxit, us enviarem tots els documents pertinents i una transferència amb la indemnització aconseguida descomptant les nostres despeses de gestió, que en aquest cas seran només del 15% + IVA de l’import total.
En l’hipotètic cas de no aconseguir cap indemnització, “Som el món” no us cobrarà absolutament res. 

Més informació a reclamar@somelmon.com

  • Transferència bancària
  • Targeta de crèdit/dèbit amb passarel·la de pagament 100% segura.
  • Bizum (depenent de la quantitat)

A les rutes “Fly & Drive” i “Ferry & Drive”, es contemplen hotels i allotjaments amb una categoria equivalent a les 4 estrelles, encara que també tenim una cartera d’hotels de 5 estrelles per a aquells viatgers que ho desitgin. La llista exacta de tots els allotjaments es proporcionarà sempre després de confirmar la reserva.

  • Avió: Per norma general, s’hi inclourà una maleta facturada de fins a 25 kg i un equipatge de cabina de fins a 10 kg per persona. En qualsevol cas, aquesta informació es confirmarà amb cada client i sempre es podrà modificar.
  • Ferri: Es podrà embarcar amb els kg que vulguem, sempre que siguin productes per a ús personal. En algunes ocasions no es permet baixar al pàrquing del ferri durant la nit, així que assegureu-vos bé de portar amb vosaltres tot el que necessitareu per passar la nit a les cabines. Atès que les nostres rutes amb ferri són totes europees, també es permet portar menjar.
  • Rutes “Ferry & drive” i “Fly & Drive”: Depenent de la ruta escollida, els requisits poden ser tenir la pauta completa de vacunació contra la Covid (o fer un test d’antígens abans de començar el viatge), disposar d’un DNI o Passaport en vigor i tenir una targeta de crèdit a nom del conductor com a garantia per poder retirar els vehicles o per fer el check-in en alguns hotels. En el cas de les rutes “Ferry & Drive” també caldrà disposar del permís de circulació del cotxe amb què es viatjarà. Se us informarà de tots els requisits en funció de la ruta escollida.
  • Rutes no europees: Els requisits poden ser tenir la pauta completa de vacunació contra la Covid (o fer un test d’antígens abans de començar el viatge), disposar d’un passaport internacional amb validesa mínima de 6 mesos posterior a la tornada, tenir carnet de conduir europeu i internacional, així com disposar d’una targeta de crèdit a nom del conductor com a garantia per poder retirar els vehicles llogats o fer el check-in en alguns hotels. També necessitareu el visat corresponent (que solem tramitar nosaltres sota petició). Al ingressar als Estats Units o Austràlia (per exemple) se us pot exigir tenir el bitllet de tornada comprat. Se us informarà de tots els requisits en funció del viatge escollit.

Per a les rutes no europees, es recomana arribar a l’aeroport amb tres hores d’antelació. Per als vols europeus (Fly & Drive), es recomana arribar a l’aeroport entre dues i tres hores d’antelació depenent de si factureu equipatge, devolució del cotxe llogat, etc.

En el cas de les rutes “Ferry & Drive”, cal arribar al port per embarcar amb una antelació mínima de dues hores. I en el cas de les devolucions dels cotxes llogats, les oficines de cotxes solen oferir entre mitja hora i una hora de període de gràcia respecte a l’hora pactada, depenent del proveïdor. Si no respecteu l’hora pactada, és possible que l’oficina de lloguer us cobri un dia extra. Pel que fa als hotels, també cal respectar l’hora de sortida per no incórrer en despeses extres.

A segons quins hotels, sobretot els de 4 o 5 estrelles, és possible que us demanin el número d’alguna targeta de crèdit per si necessiten cobrar algun servei extra que pogués adquirir el client durant la seva estada, entre altres coses.

A Europa, cal el DNI en vigor, el carnet de conduir en vigor i una targeta de crèdit a nom del conductor també en vigor. Fora d’Europa també caldrà el carnet de conduir internacional en vigor i de vegades també el passaport en vigor.

Per norma general, les oficines de lloguer de cotxes solen bloquejar una quantitat a la targeta de crèdit com a garantia, que després desbloquegen quan es torna el cotxe en les mateixes condicions que va ser lliurat. En alguns casos és possible evitar aquest bloqueig pagant una mica més. Tots els nostres cotxes llogats tenen la condició “Full to full”, és a dir, se us donarà sempre el cotxe amb el dipòsit de benzina ple i caldrà tornar el cotxe també amb el dipòsit ple. És important no canviar la categoria del cotxe en recollir-lo a l’oficina, ja que en cas de tenir una assegurança de qualsevol intermediari, aquesta podria quedar invàlida.

Atès que els preus poden variar molt en funció de l’època de l’any i de les vostres preferències, ens resulta impossible publicar un preu tancat ja que el preu final pot variar considerablement. Omple el formulari i t’informarem de tot sense compromís!

En aquest improbable escenari, encara que estiguéssim coberts per l’assegurança, serà obligació del passatger fer una reclamació en aquell moment per després poder reclamar.

Moltes de les nostres fotos i vídeos són pròpies i tenen Copyright. Per tant, no es poden vendre ni publicar en altres pàgines diferents de la nostra sense nombrar-nos o sense tenir el nostre permís explícit. No obstant, sí que es permet publicar la nostra pàgina i/o publicacions de la mateixa a les xarxes socials.

Fly & Drive

No hi ha cap problema. Reservem vols des de i cap a qualsevol racó del planeta!

No cal disposar de passaport ni de carnet internacional de conduir per a cap de les nostres rutes “Fly & Drive”.

L’assegurança per a aquests itineraris inclou assistència sanitària de fins a 125.000 €, trasllats o repatriació, prolongació d’estada per Covid o qualsevol malaltia, quarantena o accident (140 € al dia), pèrdua o robatori d’equipatge fins a 1.500 €, despeses de cancel·lació, i responsabilitat civil de 60.000 €. També hi ha la possibilitat d’augmentar algunes quantitats a petició.

En aquests casos, solem reservar els cotxes de lloguer amb l’assegurança de tot risc o amb l’assegurança de devolució de la fiança. Tot s’acorda amb el client.

Ferry & Drive

Per descomptat! Som experts en lloguers de cotxes!

Fes-nos-ho saber al formulari i t’informarem del suplement corresponent.


En cas de viatjar amb el vostre propi cotxe, és obligació del passatger disposar del permís de circulació del vehicle i del carnet de conduir en vigor. La matrícula del cotxe amb què es viatja haurà de ser la mateixa que es va indicar en el procés de compra del bitllet. A banda dels documents del vehicle, també serà obligació del passatger presentar un DNI o Passaport en vigor per a tots els viatgers. Pels nostres itineraris “Ferry & drive”, no cal disposar del carnet internacional de conduir.

L’assegurança per a aquests itineraris inclou assistència sanitària de fins a 125.000 €, trasllats o repatriació, prolongació d’estada per Covid o qualsevol malaltia, quarantena o accident (140 € al dia), pèrdua o robatori d’equipatge fins a 1.500 €, despeses de cancel·lació, i responsabilitat civil de 60.000 €. També hi ha la possibilitat d’augmentar algunes quantitats a petició.

Si feu qualsevol d’aquestes rutes amb el vostre propi cotxe, cal dir que la immensa majoria d’assegurances d’automòbil que tenim contractades per conduir a Catalunya també ens cobreixen dins de tots els països de la UE (incloent-hi Mònaco i San Marino), així que realitzar aquestes rutes no hauria de suposar cap despesa extra en aquest aspecte. Amb una simple trucada, la vostra asseguradora us facilitarà una fitxa amb tots els telèfons de contacte que heu de tenir a mà durant el viatge per si sorgeix qualsevol hipotètic imprevist.

No cal disposar de passaport ni de carnet internacional de conduir per a cap de les nostres rutes “Ferry & Drive”.

En l’hipotètic cas que el vostre cotxe patís algun desperfecte dins del ferri per culpa de la naviliera, serà obligació del passatger reclamar abans d’abandonar el vaixell i conservar la prova de la reclamació.

Altres

El carnet internacional es pot aconseguir agafant cita a qualsevol oficina de la DGT. El tràmit és instantani i costa uns 10 euros. Si disposes de certificat digital, el tràmit es pot fer en línia.
Tingues en compte que caduca als 12 mesos!