Ruta Algueresa

Circuit de 8 dies i 7 nits

Itinerari

Sortida amb ferri des del Port de Barcelona amb destinació Itàlia. En arribar a la terminal, primer aparcareu el cotxe al pàrquing del ferri i tot seguit pujareu a la recepció de la planta principal per recollir les claus de la vostra cabina privada. El ferri sol deixar Barcelona cap a les 10 de la nit. Nit a bord.

Esmorzar a bord. Arribada a l’illa de Sardenya cap a les 10 del matí. Sortida en el vostre cotxe en direcció a la ciutat d’Alguer en un trajecte de poc més de mitja hora. Recomanem visitar i dinar al centre històric sense presses; veure la Catedral, la Plaça Cívica, les Esglésies de Sant Miquel i Santa Bàrbara i una infinitat de bars i restaurants. Després de dinar, una molt bona idea seria banyar-se a qualsevol de les platges cristal·lines que hi ha a l’Alguer o als afores.

Podem recomanar-ne moltes, com per exemple: “Le Bombarde”, “Lazzaretto”, “Punta Negra
Beach”, “Mugoni”, “Cala Dragunara”, “Porto Ferro”, “Lido San Giovanni”, “Poglina”, però prop de la ciutat de l’Alguer, nosaltres ens quedem amb la platja Maria Pia, que amb la seva sorra blanca i els seus pins us recordarà a la Costa Brava! (Tots aquests noms us apareixen al Google Maps.)

En el cas que aneu a la citada platja “Le Bombarde“, us aconsellem menjar en el restaurant “Alghero Le Bombarde” situat just al costat, on sens dubte gaudireu d’un bon servei i menjar.

Ah! Una altra opció per acomiadar el dia és veure la posta del sol des de les muralles, al passeig marítim.

Quan sigueu al centre de l’Alguer, aconsellem aparcar el cotxe a algun dels aparcaments ubicats al llarg del mar, abans d’arribar al centre històric.

Com a anècdota, comentar que, per motius històrics, l’idioma català encara té certa presència en aquesta ciutat, ja que el Rei Alfons IV “el Benigne” va colonitzar aquest territori a principis del segle XIV i el va repoblar amb catalanoparlants. Actualment, tot i que l’italià és la llengua vehicular majoritària, veureu que molts dels cartells de la ciutat són en català, alguns restaurants fins i tot tenen la carta en aquest idioma i a les oficines de turisme també el solen parlar. Això sí, per a ells es diu “alguerès”, un dialecte oriental del català.

Un altre restaurant a prop de l’Alguer que podem recomanar, és la “Trattoria Braseria Ammentos“. (Via Cesare Batatisti, 12, Olmedo). Es troba al municipi de Olmedo -a uns 15 minuts del centre de l’Alguer en cotxe- i tenen una carta molt àmplia, tot i que la seva especialitat és la carn a la brasa. 

Resta del dia lliure. Allotjament a l’Alguer.

Alghero, Itàlia

Trajecte d’uns 35 minuts cap a les coves de Neptú. Aparcareu just al pàrquing de les mateixes coves. Just després de deixar el cotxe haureu de pujar més de 600 graons, així que millor aneu esmorzats! Això sí, mentre pugeu les escales tindreu unes vistes al mar i a les illes de davant espectaculars.

La visita a la cova dura una mica menys d’una hora i és molt entretinguda. Podreu veure el llac interior de les coves, així com un munt d’estalagmites i estalactites.

En acabar la visita, marxareu a visitar una altra coneguda ciutat de la regió, Sàsser, que us queda a uns 50 minuts de les coves. Podeu dinar al centre històric i després passejar mentre veieu la Catedral de Sant Nicolau, la Plaça Itàlia i l’Església Santa Abadia de Sant Antoni, entre moltes altres coses.

En cas de tenir més temps extra, us recomanem visitar el poble Castelsardo, que es troba a una hora en cotxe al nord de l’Alguer. Allà hi podreu sopar, caminar pels seus carrerons i veure el seu famós castell.

Resta del dia lliure. Allotjament a l’Alguer.

Les Coves de Neptú, a l’Alguer, Itàlia.

Trajecte cap a Porto Torres on a les 12 del migdia agafareu un altre ferri amb destinació a la ciutat de Roma. Dinar a bord. Arribada al port de Civitavecchia a les 7 del vespre. Trajecte amb cotxe de 1 hora i deu minuts per arribar a la ciutat de Roma. Recomanem aparcar el cotxe i ja no tocar-lo fins el dia de tornada. Resta del dia lliure. Allotjament a Roma.

Roma, Itàlia

Roma, Itàlia

Dies lliures a Roma. Imprescindible visitar la Fontana di Trevi, el Coliseu, la Plaça Navona, el Panteó d’Agripa, el Fòrum de Roma, el Vaticà, la Basílica de Sant Pere, el Mercat de Trajà, el Domus Aurea, la Plaça Espanya o sopar al barri de Trastevere. Encara que no ho sembli, és una ciutat que es recorre fàcilment caminant i tot queda relativament a prop. Recomanem no agafar el cotxe i fer-ho tot caminant o, en tot cas, agafar el metro.

En cas que estigueu un diumenge a les 12 del migdia per la Ciutat del Vaticà (enganxada a Roma), tindreu la possibilitat de veure el Papa de Roma en directe donant el seu discurs setmanal. Per cert, sabies que l’Estat del Vaticà és el país més petit del planeta amb 0’4 quilòmetres quadrats?

Allotjament a Roma.

El Vaticà

Tot el dia lliure per acabar de veure la zona. A la tarda conduireu en direcció al Port de Civitavecchia, on agafareu un ferri amb destinació a Barcelona. La sortida sol ser cap a les 10 de la nit. Allotjament en cabina privada a bord.

Dia lliure per gaudir de les instal·lacions del ferri. Esmorzar i dinar a bord. Arribada a Barcelona cap a les 6.30 de la tarda. Fi del viatge.

1º: Ferri (Barcelona – Alguer)
2º: Alguer, Itàlia
3º: Alguer, Itàlia
4º: Roma, Itàlia
5º: Roma, Itàlia
6º: Roma, Itàlia
7º: Ferri (Roma – Barcelona)

Informació Extra

Es pot visitar només l’illa de Sardenya?
Per descomptat! Si voleu anar a Sardenya i tornar sense visitar Roma, només cal que ho indiqueu al formulari.

Estem parlant d’un viatge en grup?
No, en aquest cas, és un viatge privat.

Sortides:
Qualsevol dia de la setmana

Quants quilòmetres i temps es condueix aproximadament?
Sense tenir en compte els quilòmetres que feu a bord dels ferris, parlaríem d’unes 6 hores de conducció i uns 390 quilòmetres.

Inclou

No Inclou